понеділок, 6 червня 2016 р.

Виробниче навчання 07.06.16!

Тема: "Браузер Internet Explorer. Відкриття та перегляд web-сторінок. Робота з пошуковими системами. Копіювання інформації з Internet на жорсткий диск"



План:
1. Інтернет-браузери.
2. Браузер Internet Explorer.
3. Відкриття та перегляд web-сторінок.
4. Пошукові системи.
5. Копіювання інформації з Internet на жорсткий диск.

1. Інтернет-браузери.
 Браузер (оглядач, оглядач мережі або веб-оглядач) — програма, що дозволяє показ і взаємодію з текстом, малюнками і іншою інформацією присутньою на сторінках веб-сайтів у всесвітній мережі Інтернет або локальній мережі. Сьогодні браузер — комплексне застосовання для обробки і виведення складових веб-сторінки, і для надання інтерфейсу між веб-сайтом і його відвідувачем.
Всього програм в категорії 20
  • Opera Mini — мобільна версія браузера Opera, призначена для використання в мобільних пристроях (мобільні телефони, смартфони, КПК).
  • Opera — один з найкращих безкоштовних браузерів на даний час, що надає безліч функцій для зручної навігації в Інтернеті.
  • Яндекс.Браузер — безкоштовний браузер, створений компанією «Яндекс» на базі навігатора з відкритим вихідним кодом Chromium.
  • SeaMonkey — нащадок пакету Mozilla Suite, що об’єднав в собі браузер, HTML-редактор, агрегатор новин, поштову програму і IRC-клієнт.
  • Google Chrome — безкоштовний браузер, який ввібрав в себе простоту дизайну і передові досягнення технологій.
  • Mozilla Firefox — це швидкий, надійний, легкий в роботі веб-браузер, що вважається одним з найкращих в наш час.
  • Chromium — потужний браузер, спеціально створений для забезпечення більш безпечної, швидкої і зручної веб-навігації.
  • Opera (Яндекс) — це спеціальна версія відомого браузера з вбудованим пошуком від компанії Яндекс.
  • Tor Browser — безкоштовний браузер, що забезпечує анонімність в мережі за рахунок використання розподіленої мережі серверів.
  • Internet Explorer — безкоштовний браузер для операційної системи Windows від компаніїї Microsoft.
  • Safari — це надійний, дуже швидкий браузер від компанії Apple Inc для операційної системи Windows.
  • Avant Browser — дружній для користувача веб-браузер, що відрізняється стабільністю та універсальністю.
  • Lunascape — швидкий японський браузер, що працює на трьох движках для відображення веб-сторінок — Gecko, Trident і WebKit.
  • SlimBrowser — це швидкий і надійний веб-браузер з вкладками і повним набором потужних технічних властивостей.
  • Netscape — популярний раніше інтернет-браузер, який відрізняється простим користувацьким інтерфейсом, що легко налаштовується.
  • Maxthon — безкоштовний веб-браузер з досить зручним інтерфейсом і великою кількістю корисних можливостей.
  • Flock — безкоштовний веб-браузер, створений на базі Firefox який спроектований для роботи в соціальному вебі.
  • K-Meleon — веб-браузер на основі движка Gecko з безліччю можливостей і гнучкими налаштуваннями, включаючи використання макросів.
  • Internet Explorer (Яндекс) — це спеціальна версія популярного пошуковика від компанії Яндекс, що пропонує користувачам ряд корисних функцій.
  • Amaya — веб-редактор і браузер призначені для створення і оновлення документів безпосередньо в мережі.


Як було сказано вище, головна функція браузера - це відкриття веб-сторінок сайтів. Самі ж веб-сторінки складаються з коду, який власне і отримує браузер з сервера, на якому знаходиться сайт. Даний код браузер обробляє, і ви бачите у себе на моніторі «готову картинку». Для того щоб подивитися, що насправді являє собою сайт - натисніть правою кнопкою мишки, наприклад, де-небудь в бічній частині сайту та виберіть пункт контекстного меню «Переглянути вихідний код» (або «Вихідний код сторінки», або тому подібне). Коректний вихідний код дуже важливий для браузера, так як від цього залежить адекватне відображення сторінок сайту і виконання його функцій.
Браузери дозволяють зберігати ваші паролі до сайтів, щоб кожний раз для доступу до свого облікового запису на тому чи іншому ресурсі, вам не потрібно повторно вводити свій логін і пароль. Всі браузери також зберігають історію відвідин різних сайтів, щоб у разі потреби ви могли знайти потрібний, раніше відвіданий вами сайт. Ну і останнє, що варто відзначити з основного функціоналу браузера - це можливість зберігання сайтів в закладках для їх запам'ятовування і швидкого доступу.
Крім відкривання веб-сторінки, браузери дозволяють завантажувати файли з сайтів, тобто браузер виробляє їх завантаження. Це можуть бути програми, ігри, музика та інші файли.
Сучасні браузери в абсолютній більшості підтримують різні доповнення. Дані доповнення можуть включати в себе: розширення функцій браузера, інформерів з різних ресурсів, а також доповнення у вигляді візуальних тем оформлення самого браузера. Розглянемо їх більш детально:
Розширення. Яскравими прикладами розширень для браузера є розширення від антивірусних програм: анти-банер і модуль перевірки посилань, які захищають користувачів від нав'язливої реклами, а також перевіряють небезпечні посилання і сайти.
Інформери. Інформери також зроблені у вигляді розширень. Як зрозуміло з назви, «інформери» - інформують. Найпопулярнішими інформерамі є інформери погоди, інформери про прихід нової пошти, повідомлень і т.п.
Візуальні теми. Візуальні теми дозволяють змінити дизайн браузера: вкладок, кнопок, фонових зображень та інших елементів.


Варто відзначити, що на комп'ютер можна встановити необмежену кількість браузерів, при цьому один з них повинен бути головним - браузером за замовчуванням. Браузер за умовчанням - це браузер, який встановлений в якості основного в операційній системі, через нього будуть відкриватися всі посилання і сервіси, на які ви переходите з інших програм.
Тепер давайте розглянемо найпопулярніші на сьогодні браузери.
Які існують браузери?
Загальна кількість браузерів на сьогоднішній день дуже важко порахувати. Нижче ми хочемо розглянути п'ятірку кращих браузерів, які використовують більшість Інтернет-користувачів.

 
Браузер Google Chrome
Найпопулярніший браузер на території колишнього СРСР - браузер під назвою «Гугл Хром» (рос.). Chrome - це браузер від Google, який є не тільки популярним браузером, але і, напевно, найкращим. До речі, Chrome досить молодий браузер, але при цьому за кілька років свого існування завоював велику армію прихильників.
Напевно, самим першим перевагою цього браузера є його «легкість», яка полягає у швидкій роботі, як самої програми, так і в швидкому відкритті сторінок сайтів. Цей ВЕБ-браузер добре продуманий, тому дуже зручний у використанні. Велика кількість функцій - також коник браузера Google Chrome. Давайте окремо розглянемо функціональні особливості Chrome.
Google Chrome
На наш погляд, самим головним функціональним перевагою Google Chrome є синхронізація паролів і закладок в браузері з сервером Google, завдяки чому, ввівши логін і пароль, ви отримаєте доступ до своїх закладок і паролів після переустановки системи або ж на інших своїх гаджетах. Це дуже зручно, так як, наприклад, при перевстановлення системи не так складно її перевстановити, як складно згадувати всі свої відвідувані сайти і паролі до них. А з Chrome вам досить тільки залягання в системі Google, і всі ваші закладки та паролі відновляться. Також з функціональних особливостей Chrome варто відзначити можливість установки розширень і зміни стилю оформлення, яких є велика кількість в Інтернет-магазині Chrome, причому безкоштовно. Ну і останнє, що потрібно згадати - це розумну адресну рядок, тобто в адресному рядку (в тому полі, де ви вводите адресу сайту, ви можете вводити пошукові запити - це універсально і зручно.
Саме тому браузеру Chrome ми рекомендуємо віддати свою перевагу.
2. Браузер Internet Explorer
Браузер Internet Explorer
Internet Explorer - це стандартний браузер, який йде в комплекті з операційною системою Windows. Тобто, встановивши Windows, ви відразу ж будете мати можливість вийти в Інтернет через Internet Explorer. Internet Explorer ми назвали першим не тому, що він найпопулярніший або кращий, а тому, що спочатку їм користуються всі, принаймні, щоб завантажити інший браузер. Так, до речі, на багатьох комп'ютерних Інтернет-ресурсах має місце жарт: «Internet Explorer - це така програма, за допомогою якої можна завантажити хороший браузер».
Так, у кожному жарті є частка правди, і як ви розумієте, ця жарт з'явилася неспроста. Справа в тому, що Internet Explorer (IE) на наш погляд, не самий кращий варіант браузера. По-перше, він дуже повільний і його повільність полягає не тільки в роботі самої програми, але і у відкритті сторінок. По-друге, самі веб-сторінки IE відкриває неправильно, як кажуть в народі - «криво». Крім того, Internet Explorer дуже нефункціональний браузер, а головне - оновлені версії не несуть в собі чогось кардинально нового і не мають навіть натяку на це. IE не має підтримки інтеграції розширень і не підтримує візуальні теми, що на сьогоднішній день робить його досить маргінальним.
Браузером Internet Explorer користуються переважно новачки, які не знають, не розуміють або не особливо вникає в поняття, що таке браузер і які ще є браузери крім IE. У більшості випадків, ті користувачі, які спробували інші браузери, вже більше ніколи не використовують Internet Explorer, саме тому ми рекомендуємо встановити інший, а точніше хороший браузер.
Internet Explorer не вимагає установки, так як він інтегрований в операційну систему Windows. В Windows 10 браузер носить назву Microsoft Edge. 
Для запуску програми в операційній cистемі Windows 10 необхідно виконати одну з таких дій:
1) ПУСК/Все  приложения/Microsoft Edge
2) Ярлик Microsoft Edge на панелі задач
або інші.


3. Відкриття та перегляд web-сторінок.
Розглянемо на прикладі браузера Google Chrome. 
Запуск - аналогічно Microsoft Edge.




2 коментарі: