неділю, 18 лютого 2018 р.

Тиждень професії


Тиждень професії 

"Обліковець з реєстрації бухгалтерських даних"




З 12 по 16 лютого в нашому училищі проходив тиждень професії «Обліковець з реєстрації бухгалтерських даних».
Тиждень розпочався з оформлення тематичного стенду на тему «Хто такий бухгалтер?» та конкурсу «Машинопис».
Позмагатися у швидкісному наборі тексту виявили бажання вісім учнів першого курсу: 5 дівчат з групи 25ок і 3 хлопців з групи 6 опр. Перед учасниками була поставлена задача набрати на клавіатурі якомога більше символів протягом 10 хвилин, допустивши при цьому мінімальну кількість помилок. Найкращі результати показали такі учні:
І місце – Ібрагімов Олександр (6опр) з результатом 338 символів за хвилину;
ІІ місце – Зінченко Олена (25ок);
ІІІ місце – Лихачова Дар’я (25ок).
Хочу зазначити, що абсолютно всі учасники конкурсу впевнено володіють навичками «сліпого» швидкісного набору.
Другий день тижня розпочався з інформаційної хвилини, присвяченої історії виникнення професії бухгалтер. Учениці групи 23ок відвідали кожну групу та розповіли про обрану ними професію, наголошуючи на тому, що більшість відомих людей світу за професією були саме бухгалтерами. Серед них: Карл Маркс, Карл Янг, Елізабет Арден, Аллен Карр, Михайло Зощенко, Олександр Вертинський, Герберт Уеллс, О. Генрі, Генріх Шліманн та багато інших.
Того ж дня Купава О.М., викладач спеціальних дисциплін, організувала та провела квест «Національна валюта», в якому узяли участь учні груп 6опр та 25ок. Пройшовши шість локацій, виконавши поставлені завдання та отримавши підказки, учні визначили, яку саме купюру для них було зашифровано. До речі, першими завершили квест тендітні та чарівні дівчата з групи 25ок.
В середу ми разом з Купавою О.М.  провели конкурс «Кращий за професією «Обліковець з реєстрації бухгалтерських даних». Ільченко Н.В. та Рослов О.О. привітали учасників і побажали їм перемоги. Конкурс проходив у два етапи: теоретичний і практичний. Розв’язання бухгалтерських задач потребує великої зосередженості, надзвичайної уважності, логічності думок, знання теорії та практичних навичок. З 17 учасників були визначені такі переможці:
ІІ курс:
І місце – Сидельникова Олена;
ІІ місце – Лукашенко Анастасія;
ІІІ місце – Карпова Яна.
ІІІ курс:
І місце – Михайленко Владислава;
ІІ місце – Лєонова Вікторія;
ІІІ місце – Парака Олена.
У четвер  учні мали можливість проявити свої здібності, узявши участь в економічній вікторині «Гроші чи товар?». Протягом вікторини дві команди першокурсників шукали відповідь на довічне питання «Що важливіше: гроші чи товар?». Змагалися команда «101%» (6опр) та «Ділові люди» (25ок). Учні заздалегідь підготувалися до вікторини, виконавши ряд завдань:
·       придумали собі назву та девіз;
·      провели опитування жителів Михайлівки на тему «Гроші чи товар»;
·  з’ясували, як можна прожити один день на суму прожиткового мінімуму – 56 гривен 65 копійок.
У ході змагання учні проявили високий рівень знань з економіки, неабияку креативність та винахідливість. Не відставали від них і ведучі Сулимка Надія та Юшко Анастасія, які поділилися з усіма своїм жартівливим інтерв’ю. З розривом в 2 бали перемогла команда «101%» (6опр). Команди були нагороджені солодкими подарунками, але найважливішим результатом стали позитивні емоції, які переповнювали як учасників, так і глядачів.

Цікавий та насичений тиждень завершився підбиттям підсумків та нагородженням учасників дипломами та пам’ятними подарунками.

Немає коментарів:

Дописати коментар